StotterFonds

StotterFonds

alles voor en over personen die stotteren

Ga naar de website

NVST

NVST

alles voor en over stottertherapeuten

Ga naar de website

Merk jij ook snel hoe anderen zich voelen bij jouw stotteren? Voer jij ook liever een goed gesprek dan aanwezig te zijn op een druk feestje? Ben je een snelle en creatieve denker of heb je een rijke en complexe belevingswereld? Ben je soms liever wat afwachtend, maar wordt dat door je stotteren gelabeld als "die gaat uitdagingen uit de weg"?
Dan ben je niet alleen!

Naar schatting zo’n 20% van de bevolking herkent zich sterk in deze en andere kenmerken van hoogsensitiviteit. Volgens een Canadees onderzoek is zelfs 83% van de mensen die stotteren hoogsensitief. Hoog tijd dus voor mensen die stotteren om hier meer over te weten.

Vraag jij je nu als snelle, creatieve denker met een scherp waarnemingsvermogen af wat hoogsensitiviteit is en hoe de link met stotteren zit? Of waarom sommige cognitieve (stotter)therapieën bij jou minder aanslaan? En hoe je als persoon die stottert optimaal rekening kunt houden met je hoogsensitiviteit?
Dan is deze driedelige online serie, die Demosthenes organiseert in samenwerking met Stichting Support Stotteren, echt iets voor jou! We gaan samen met een zeer ervaren HSP coach in drie avonden de relatie tussen stotteren en hoogsensitiviteit verder ontdekken. Je leert o.a. over:
- wat hoogsensitiviteit over ons gedrag verklaart, en wat het met stotteren heeft te maken;
- hoe ons hoogsensitieve brein werkt;
- welke typen hoogsensitiviteit er zijn;
- wat belangrijk voor je is in je werk en leven om optimaal te kunnen functioneren als hoogsensitief persoon.
Er is ook veel ruimte voor jouw eigen vragen.

De thema-avonden vinden online plaats op 1, 8 en 22 februari 2021 van 20.00 tot 21.30 uur en worden gegeven door Esther Kaastra, een ervaren loopbaanprofessional en hooggevoeligheidsdeskundige.

Opgave kan via https://vragenlijst.dezorgvraag.nl/stotterenhsp.
Normaal kost deze workshop € 150. Maar dankzij onze vrijwillige voorbereiding en een overheidssubsidie kunnen we deze online sessie aanbieden voor slechts € 15! Indien je alle drie de sessies bijwoont, krijg je dit bedrag terug.