StotterFonds

StotterFonds

alles voor en over personen die stotteren

Ga naar de website

NVST

NVST

alles voor en over stottertherapeuten

Ga naar de website

In de adviesraad hebben enkele voormalige bestuursleden plaatsgenomen. De adviesraad ondersteunt het bestuur als daar vraag naar is.


Onderstaande personen bemensen momenteel de adviesraad.


john3John Kagie

Voormalig voorzitter

Sinds ongeveer twintig jaar ben ik lid van de vereniging en vanaf 2003 verbonden aan het bestuur. Dat is begonnen als bestuurslid buitenland en een jaartje later overgegaan in het voorzitterschap. Mijn woning staat in Den Haag, waar ik ook werkzaam ben als ambtenaar bij defensie. Na een lange periode in de verbindingen, commandovoering- en informatiesystemen van de landmacht ben ik de laatste jaren terecht gekomen in de wereld van de zogenaamde ERP systemen. Ik ben vader van twee dochters, sinds juli 2010 de trotse opa van kleindochter Nina en sinds juni 2013 van kleinzoon Lucas.  Het werk voor de vereniging geeft niet alleen voldoening omdat het nuttig en interessant is, maar geeft gelegenheid tot het verbreden van de eigen horizon en levert ook nog eens veel gezellige momenten op. In 2017 heb ik het bestuurswerk vaarwel gezegd, maar ik wil wel een helpende hand blijven bieden als het nodig is.

 Maartje Borghuis

Voormalig vice voorzitter, bestuurslid en medeoprichter van de jongerengroep Dionysos

Sinds 2002 ben ik met veel plezier lid van Demosthenes. Destijds worstelde ik met mijn stotteren en kwam ik via via terecht bij het opzetten Dionysos, een club voor jongeren 18-30 die stotteren. Dit heb ik jarenlang met plezier en succes gedaan. Hierna werd ik algemeen bestuurslid en richtte ik me op het organiseren van activiteiten, dit deed ik tot 2013. Samen met Richard Bourgondien heb ik in 2013 het Wereldstottercongres in Nederland georganiseerd. Ik heb inmiddels 4 wereldcongressen, meerdere ELSA jongerenweken, Nordic meetings en vele Nederlandse activiteiten bezocht. In 2016 besloot ik nog eenmalig een jaar het bestuur te versterken, mede voor het 50 jarig jubileum van Demosthenes. Vanaf 2017 werk ik graag nog op de achtergrond mee om de stotterende medemens in Nederland een hart onder de riem te steken. 


Richard BourgondienRichard Bourgondiën

Voormalig bestuurslid Internationaal, webmaster en manusje van alles

 Inmiddels alweer heel wat jaren actief binnen de vereniging. Sinds 1998 lid van de vereniging en inmiddels al heel wat activiteiten ondernomen. De eerste jaren als redacteur voor het periodiek Voor Herhaling Vatbaar, gevolgd door jarenlang de taak te hebben vervuld van webmaster en algemeen bestuurslid. In 2013 heb ik samen met Maartje Borghuis de organisatie van het 10e Wereldstottercongres op mij genomen en inmiddels al aan vier Wereldstottercongressen deelgenomen. 
Naast mijn werkzaamheden voor Demosthenes ben ik ook jarenlang actief geweest binnen ELSA, de European League of Stuttering Associations, als webmaster en medeorganisator van jongerenweken. Na twee jaar afwezigheid (2014 en 2015) sinds maart 2016 weer onderdeel van het bestuur en ditmaal als bestuurslid Internationaal. In maart 2017 heb ik afscheid genomen van de officiële bestuurstaken, maar ik blijf wel beschikbaar als vrijwilliger.