StotterFonds

StotterFonds

alles voor en over personen die stotteren

Ga naar de website

NVST

NVST

alles voor en over stottertherapeuten

Ga naar de website

Zelfhulpgroepen worden gevormd door een aantal leden van Demosthenes die bij elkaar in de buurt wonen en gezamenlijk bezig willen zijn met het stotteren. Zo kunnen bv. de vaardigheden die men geleerd heeft in een stottertherapie geoefend en in stand gehouden worden. Ervaringen en gevoelens kunnen besproken en gedeeld worden.

Het omgaan met het stotteren gaat vaak gepaard met "ups en downs". Het is belangrijk dat je bij anderen begrip en steun kunt vinden als het spreken tijdelijk wat moeilijker gaat. En omgekeerd kunnen jouw ervaringen anderen misschien weer stimuleren en op weg helpen.

Bij de contacten staat een de overzicht van de bij ons bekende groepen. Als zo'n groep in jouw regio actief is, neem dan eens contact op en ga een avond bij hen kijken en meepraten. Het zal vast en zeker een gezellige en stimulerende ervaring zijn!

Heb je zelf een groep opgezet en wil je deze bekend maken via onze website, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tevens zijn er diverse zelfhulpgroepen actief welke werken volgens de 'Hausdorfer' therapie. Voor gegevens over deze groepen verwijzen we door naar de site van de Stichting Natuurlijk Spreken volgens Hausdörfer', http://www.stichtingnatuurlijkspreken.nl/.  Voor deelname aan deze 'Zelftherapiegroepen' dien je de basistherapie bij het Hausdorfer-instituut http://www.hausdorfer.eu/ gevolgd te hebben.