Heeft u een boek over stotteren geschreven en wilt u dat promoten, stuur dan een kort stukje tekst over het boek naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van "Boek over stotteren".

Het artikel kan dan in dit gedeelte geplaatst worden. Recensies over boeken en links naar artikelen over boeken mogen op het forum geplaatst worden.

Plaatsing van recensies of aanbevelingen in dit gedeelte weerspiegelt niet per se de mening van Demosthenes.


 

Boek IlandaBoek - Stotteren doe je niet alleen

Een hulpboek voor jongeren

Carla van Wensen en Ilanda de Dood

 

Elke persoon die stottert, weet dat zijn stotteren niet altijd aanwezig is en dat je vaak ook vloeiend spreekt. Hoe kan dit? In dit boek wordt uitgelegd wat stotteren nu precies is en vind je praktische tips, oefeningen en opdrachten om anders met je stotteren om te kunnen gaan.

Daarnaast wordt door stotterende jongeren zelf verteld hoe verschillende factoren van invloed kunnen zijn op je spreken: wat je denkt, voelt, je fysieke gesteldheid, de mensen om je heen en de situatie waarin je zit. Zij vertellen over hun stotteren en hoe er mee om te gaan in het dagelijks leven. Thema’s zoals bijvoorbeeld: school, vrienden, verliefdheid, ouders en familie komen aan de orde.

Dit boek maakt inzichtelijk wat er allemaal met stotteren te maken kan hebben. Ook levert het een belangrijke bijdrage aan een positief zelfbeeld en het meer ontspannen met stotteren kunnen omgaan. Na het lezen van dit boek weet je in ieder geval een ding zeker: stotteren doe je niet alleen!

Ilanda de Dood is logopedist-stottertherapeut en begeleidt binnen Stotterinterventiecentrum Alkmaar mensen op hun weg naar vloeiender spreken en leven. Carla van Wensen heeft een praktijk voor Integrale Kindertherapie en stotterde zelf. Eerder schreef zij Stotterkit en Help…ik voel zoveel.

"..Door programma's die we gemaakt hebben, besef ik hoeveel impact stotteren kan hebben. Wees sterk en open zeg ik tegen mensen die stotteren. Want goede communicatie, hoe moeilijk die ook verlopen kan, kan vele drempels slechten. Daar helpt dit boekje zeker bij!"!"
Patrick Lodiers, Voorzitter BNN

Via deze link kunt u het boek bestellen

 

Boek Stotterkit

Stotterkit

In januari 2011 verscheen het boek Stotterkit, geschreven door Carla van Wensen.
Carla van Wensen stottert zelf. Ze heeft verschillende therapieën gevolgd. Ook in haar opleiding tot fysio-, manueel en integraal therapeut en via de verschillende specialisaties die ze gedaan heeft,  waaronder NLP/NEI en kinder-NEI,  is ze met haar stotteren aan de slag gegaan. Het stotteren had een plek in haar leven gekregen en ze was er niet meer zoveel mee bezig totdat ze in het najaar van 2009 een jongetje in haar praktijk begeleidde dat stotterde. Alles kwam samen en binnen zes weken heeft ze dit boek een jaar later op papier gezet. Het boek dat er eigenlijk al ‘was’.
 
Het boek bestaat uit praktische oefeningen die haar zelf veel gebracht hebben of die Carla als kind graag had willen doen. Ze beschrijft de uitleg en oefeningen voor:  het stotteren, lichaamsseintjes, onzekerheid, (mee)voelen, helpende en niet-helpende gedachten, samenwerking van de hersenhelften, buik- en ribademhaling. Bovendien kunnen twee ontspanningsoefeningen gedownload worden. Voor meer informatie zie: www.stotterkit.nl.

Het boek is te bestellen en in te zien op de site van de uitgever http://stotterkit.swpbook.com/

De opbrengst van Stotterkit stroomt weer terug naar kinderen  www.mchildcare.nl en www.dodaredream.nl

Vanzelfsprekend, geschreven door Ingrid Del Ferro

Beschrijving
Een praatje met de buurvrouw maken, even een telefoontje plegen, en zelf zoiets 'simpels' als je naam zeggen als erom gevraagd wordt… Wat voor veel mensen vanzelfsprekend is, geldt voor mensen die stotteren niet. Liever ontwijken ze deze situaties of nemen ze hun toevlucht tot allerlei trucjes om het stotteren te verbloemen. Als je niet kunt zeggen wat je wilt zeggen, kun je ook niet degene zijn die je wilt zijn. Daarom heeft Ingrid Del Ferro, in samenwerking met journalist en eindredacteur Lydia van der Weide, dit boek geschreven voor iedereen die stottert, maar ook voor de mensen om heen: ouders, vrienden en leraren, die willen begrijpen hoe het stotteren iemands leven kan beheersen.
Het boek demonstreert hoe je met de Del Ferro-methode, die gericht is op het trainen van de middenrifspier, definitief het stotteren de baas kunt worden. Alleen het lezen van dit boek zal je niet van het stotteren afhelpen, wel laat het zien dat je het niet hoeft te accepteren en wijst het je de weg naar een stottervrij leven. Door oefening en doorzettingsvermogen kan iedereen met deze methode voorgoed van het stotteren af komen, of je nu zeven bent of zeventig.

Reactie's:
Wat een prachtig boek!! Ik werd er echt heel erg emotioneel van. Maar wel op een goede manier hoor. Zoveel herkenning staat erin. Ingrid Del Ferro kan het heel erg goed verwoorden en omschrijven. Echt bravo! Ik ga echt iedereen aanraden dit boek te kopen en te lezen :)

Ik vond het een heel heftig boek. Voor iedereen die stottert en ook voor de mensen die weleens te maken hebben met iemand die stottert. Het opent je ogen en snapt beter hoe de wereld eruit ziet van iemand die stottert. COMPLIMENT!!!!!

Ingrid Del Ferro is directeur van het Del Ferro-instituut. Zij is de dochter van de Amerikaanse heldentenor Len Del Ferro, grondlegger van de methode, en zet met veel passie zijn levenswerk voort.
U kunt dit boek bestellen bij http://www.delferro.nl of bij de boekhandel ISBN nr.: 9789055946648