Op 24 november organiseert Demosthenes een workshopdag over Spreken in het Openbaar. Deze vindt plaats in StayOkay in Utrecht-Bunnik. 

Je bent welkom vanaf 10.00 uur en de dag duurt tot 16.30 uur. Om 10.30 uur is er een workshop van Peter Berg,
hij houdt een workshop over 'Podiumangst: Weg ermee!'. Hieronder lees je zijn verhaal. 
We lunchen bij de StayOkay en genieten dan van de prachtige omgeving. 

Na de lunch zullen we zelf voor de groep gaan staan, waarbij we onder andere gebruik zullen maken van 'Speaking Circles'. We zullen daarbij oefenen om authentiek en zonder angst vrijuit te spreken √©n te luisteren en contact te maken met je publiek. Opgeven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kosten: 10 euro (inclusief lunch).


Verhaal Peter Berg:
Mijn naam is Peter Berg. Ik stotter sinds mijn 6e levensjaar. Jarenlang was ik niet de persoon die ik graag wilde zijn. Het stotteren maakte communiceren lastig, ik zat vol met trucjes, manieren en ontwijken van spreeksituaties.

Ik zat vast in een negatieve spiraal van depressiviteit, ontkenning en andere de schuld geven van mijn stotteren.

Mijn grootste angst was om te spreken voor groepen en het houden van presentaties. Wanneer er ook maar een kans was dat ik tijdens een les of een college een beurt kreeg, dook ik bijna weg achter degene die voor mij zat. Mijn dochtertje van twee doet wel eens haar handen voor haar gezicht en denkt dan dat ik haar niet meer zie. Zo ging ik door het leven, continue bezig om 'gevaarlijke spreeksituaties' te vermijden. 

Hoe anders is dat nu, ik spreek!! Ik spreek voor groepen, geef workshops en sta met vertrouwen en plezier op een podium. Als deelnemer van het tv-programma 'this time next year' heb ik zelfs tv opnamen gedaan en voor een groot publiek gesproken. Zonder angst!

Tijdens de workshop 'Podiumangst, weg ermee!' neem ik je mee op reis, namelijk mijn reis naar vrijheid. Ik laat je horen wat ik gedaan heb om de negatieve spiraal om te keren en laat je ervaren dat jij ook met vertrouwen op een podium kunt spreken!