Jobbe van de Ven

Voorzitter

Tijdens de Algemene Ledenvergadering 2012 is Jobbe van de Ven gekozen tot nieuw bestuurslid en in de Algemene Ledenvergadering 2016 is hij benoemd als voorzitter.
Binnenkort zal hier een korte introductie van hem komen te staan.
 

Vincent Hage

Vincent Hage

Secretaris

Voor wie mij nog niet kent; mijn naam is Vincent Hage. Ik ben 28 jaar, geboren in Groningen, opgegroeid in het Overijsselse Ommen, en nu samenwonend met mijn vriendin Inge in Enschede. Na een aantal jaar werkzaam te zijn geweest in de olie- en gasindustrie ben ik vorige maand begonnen aan een nieuwe baan als mechanisch engineer in o.a. de agrarische sector. Ik vind het leuk om andere mensen die stotteren te ontmoeten, dingen te delen en te kunnen leren van hun ervaringen. Zo kom ik graag naar de diverse Stottercafés die ons land rijk is (en ook daarbuiten). Na mijn bezoek aan het nationale congres van de Amerikaanse stottervereniging NSA in 2014 begon ik mij meer te interesseren in onze eigen landelijke vereniging. Zodoende ben ik later dat jaar toegetreden tot het bestuur. Sinds april 2016 vervul ik de rol van secretaris. Ik hoop dat Demosthenes in de toekomst verder kan groeien en een echte meerwaarde kan blijven behouden voor iedereen die stottert of hiermee te maken heeft.

Patrick
Patrick Wetzels

Penningmeester

Hallo iedereen, ik ben Patrick Wetzels en sinds 31 maart 2012 benoemd tot Penningmeester van Demosthenes.Deze functie heb ik met alle plezier geaccepteerd voor meerdere redenen. In het dagelijks leven werk ik als Financieel Directeur voor een Amerikaanse Multinational en om een balans te vinden in mijn leven ben ik sinds een aantal jaren op bezoek naar een mooi vrijwilligersdoel waar ik met ziel en zaligheid aan kan werken. Ik wil namelijk heel erg graag iets teruggeven aan de maatschappij. Meerdere doelen heb ik bekeken en hoe mooi en nobel deze vaak ook zijn, toch had ik nooit het idee dat dit bij me paste.Toen viel het kwartje en zag ik in dat ik het toch eigenlijk heel erg dicht bij mezelf moest gaan zoeken. Ik stotter al vanaf een hele jonge leeftijd en alhoewel het stotteren nooit hinderlijk in mijn levensloop is geweest, is het toch mijn eigen persoonlijke demoon waar ik mee stoei al die jaren. En toen kwam Demosthenes om de hoek kijken. Zodoende kan ik mijn demoon te lijf terwijl ik voor een hele mooie organisatie actief kan zijn. Ik kijk dan ook enorm uit om velen van jullie te ontmoeten de komende jaren en om zodoende connecties en vriendschappen voor het leven te maken zonder oog te verliezen van de werkelijke zaak, namelijk het behartigen van de belangen van onze mooie organisatie en de leden die hier zo'n belangrijk deel van uitmaken. 
Met vriendelijke groet, Patrick Wetzels


JohnJohn Kagie

Bestuurslid contact NFS 

Sinds ongeveer twintig jaar ben ik lid van de vereniging en vanaf 2003 verbonden aan het bestuur. Dat is begonnen als bestuurslid buitenland en een jaartje later overgegaan in het voorzitterschap. Mijn woning staat in Den Haag, waar ik ook werkzaam ben als ambtenaar bij defensie. Na een lange periode in de verbindingen, commandovoering- en informatiesystemen van de landmacht ben ik de laatste jaren terecht gekomen in de wereld van de zogenaamde ERP systemen. Ik ben vader van twee dochters, sinds juli 2010 de trotse opa van kleindochter Nina en sinds juni 2013 van kleinzoon Lucas.  Het werk voor de vereniging geeft niet alleen voldoening omdat het nuttig en interessant is, maar geeft gelegenheid tot het verbreden van de eigen horizon en levert ook nog eens veel gezellige momenten op.

  

radboud joosten 2

Radboud Joosten

Bestuurslid Activiteiten 

Ik ben 52 jaar, vader van Ivo en partner van Thérèse en geboren en getogen in Haarlem. Ik werk als informatieanalist en IT-projectleider in de financiële/administratieve sector. Ik heb van jongs af aan gestotterd, en na het jarenlang “weggeduwd” te hebben toch enkele keren therapie gevolgd. Het stotteren is er niet minder (of meer) van geworden, maar heeft mij wel geholpen om er beter mee om te leren gaan. Als bestuurslid draag ik onze vereniging een warm hart toe en wil dat Demosthenes hèt platform kan zijn en blijven van en voor stotteraars. Door ervaringen te delen en contact met lotgenoten te stimuleren wil ik onze leden een steuntje in de rug geven.

Maartje Borghuis


Vice voorzitter 


Richard BourgondienRichard Bourgondiën

Bestuurslid Internationaal 

 Inmiddels alweer heel wat jaren actief binnen de vereniging. Sinds 1998 lid van de vereniging en inmiddels al heel wat activiteiten ondernomen. De eerste jaren als redacteur voor het periodiek Voor Herhaling Vatbaar, gevolgd door jarenlang de taak te hebben vervuld van webmaster en algemeen bestuurslid. In 2013 heb ik samen met Maartje Borghuis de organisatie van het 10e Wereldstottercongres op mij genomen en inmiddels al aan vier Wereldstottercongressen deelgenomen. 
Naast mijn werkzaamheden voor Demosthenes ben ik ook jarenlang actief geweest binnen ELSA, de European League of Stuttering Associations, als webmaster en medeorganisator van jongerenweken.
Na twee jaar afwezigheid (2014 en 2015) sinds maart 2016 weer onderdeel van het bestuur en ditmaal als bestuurslid Internationaal.