Winterwandeling Demosthenes - Nijverdal-Holten over de Holterberg

Van 18-02-2017 10:15 tot 18-02-2017 16:30

Bij Deventer, Station

activiteiten@demosthenes.nl

Categorieën: Bijeenkomsten

Hits: 184

Waardering:

Op zaterdag 18 februari gaan we wandelen van Nijverdal naar Holten over de Holterberg.

Dit is een bestaande NS-wandeling en de route (13,5 km) is zeer fraai en volgt een deel van het Pieterpad. Er wordt een waardevol heidegebied doorkruist, waar (als enige plek in Nederland) de korhoen nog voorkomt; ook loop je door de bossen van landgoed “De Noetselerberg”. Er moet soms geklommen worden, maar je doet het met plezier want het uitzicht is steeds prachtig.

We verzamelen om 10.15 uur bij het station in Deventer.
Daarna gaan we samen met de trein naar Nijverdal, waar we om 11.15 uur aankomen. Na een kleine 3 uur wandelen komen we aan bij de lunchplek, dus neem zelf ook brood en wat drinken mee voor onderweg. Daar kunnen we ook het ‘Natuurdiadorama Holterberg’ bezoeken (een natuurmuseum). Na de lunchplek is het nog een half uur lopen naar het station in Holten. Om 16.30 uur zijn we weer in Deventer. We gaan dan eerst wat drinken in huize Vloedgraven (300 m van het station in Deventer). Daarna kun je nog mee uit eten bij Koerdisch restaurant ‘Safak’, waar je een riante maaltijd krijgt voor een schappelijke prijs (ca €20,-).

Hopelijk tot 18 februari!

Organisatie: Marcel Vloedgraven.

Aanmeldingen kunnen worden gemaild aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uiteraard zijn ook partners en/of vrienden welkom mee te lopen, deelname is kosteloos, lunch en/of diner op eigen kosten.

Laat zo spoedig mogelijk weten of je mee wilt eten i.v.m. reserveren.